Serrealizm

 

 

Składniki

bułki Brioche Burger 300 g od Dan Cake
mielona jagnięcina
ser pleśniowy
papryka
cukinia
cebula
bakłażan
tymianek
sałata
rukola

Sposób tworzenia:

  1. Bułki Brioche Burger podpiecz na grillu. Mieloną jagnięcinę dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem dla zwiększenia aromatu.
    Uformuj kotlety w unikalne kształty, natrzyj oliwą, a następnie zgrilluj na brązowo-złoty kolor.
    Przygotuj warzywa w różnych barwach – pokrój cukinię, bakłażana i cebulę, polej je subtelnie oliwą i również połóż na grillu.
    Złóż burgera: na dolnej bułce połóż soczyste liście sałaty i rukolę, następnie kotlet jagnięcy, zgrillowane warzywa i odrobinę sera pleśniowego. Przykryj wierzchnią bułką i delektuj się swoim dziełem.
    Dla wzbogacenia smaku i pyszniejszej interpretacji możesz dodać również oliwki bądź kaparów.

 

Sprawdź inne przepisy