Sztuka nowoczesna

 

 

Składniki:

bułki Maxi Burger Buns 300 g od Dan Cake
kotlety wołowe
szparagi
boczek wędzony surowy
sałata
pomidor
cebula
ketchup
musztarda
oliwa
sól i pieprz

Sposób tworzenia:

  1. Bułki Maxi Burger Buns podpiecz na grillu. Kotlety wołowe pokryj oliwą, posól i popieprz z dwóch stron, a następnie zgrilluj – około 1 minutę na każdej stronie, uwzględniając, że im bardziej wyrazisty kotlet, tym więcej ciepła potrzebuje.
  2. W tym czasie polej szparagi oliwą i rozłóż zmysłowo na grillu na kilka minut. Boczek smaż na patelni, aż stanie się chrupiący.
  3. Złóż burgera: dolną bułkę posmaruj dynamicznie ketchupem, połóż liść sałaty, boczek, kotlet, a na wierzch szparagi, pomidory i cebulę. Przykryj wierzchnią bułką, aby stworzyć perfekcyjną całość. Nowatorska, soczysta sztuka jest gotowa.

 

Sprawdź inne przepisy